Annons

Zigiotti Olme med till VM som reserv

Den svenska VM-premiären närmar sig.
Nu kan även Julia Zigiotti Olme, 25, boka sin flygbiljett till Nya Zeeland.
"Det var en självklarhet för mig att säga ja", säger mittfältaren.
Fotboll • Publicerad 3 juli 2023
Julia Zigiotti Olme. Arkivbild.
Julia Zigiotti Olme. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Zigiotti Olme kommer resa med truppen som reserv.

"Vi har valt att ta med Julia till Nya Zeeland för att ha en ytterligare spelare på plats i Wellington i förberedelserna inför vår VM-premiär – som kan acklimatisera sig tidsmässigt, bidra i träning och vara redo att kliva in i truppen direkt om det skulle behövas", säger förbundskapten Peter Gerhardsson i en kommentar på förbundets hemsida.

Annons

Zigiotti Olme själv:

"Det var en självklarhet för mig att säga ja till att resa med till Nya Zeeland när jag fick frågan. Jag kommer försöka bidra på bästa sätt på plats, och förbereda mig fullt ut för att vara redo för mästerskapet om behovet skulle uppstå. Och annars kommer jag givetvis fortsätta stötta laget fullt ut i VM".

Sverige möter Sydafrika i VM-premiären den 23 juli, fram till 24 timmar innan premiären är det möjligt att göra byten i truppen vid skador.

Under måndagsförmiddagen inleds landslagets förberedande läger i Göteborg för VM-truppens utlandsproffs. Zigiotti Olme ansluter till lägret i Göteborg och med under lägret på västkusten är även den icke uttagna VM-trion Emma Holmgren, Emma Kullberg och Amanda Nildén.

"Det är spelare som alla varit med oss i landslaget och så klart var med i diskussionerna om en plats i den slutgiltiga VM-truppen. Vi är glada över att de tackat ja till att vara med under lägret och bidra det till en stärkt träningskvalité med fler närvarande spelare", säger Gerhardsson.

Fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland avgörs 20 juli–20 augusti.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons