Zibanejad rivstartade NHL-säsongen med två mål

Mika Zibanejad fick en drömstart på årets NHL-säsong. Svensken stod för två mål när New York Rangers besegrade Tampa Bay med 3–1 i premiären.
Ishockey • Publicerad 12 oktober 2022
New York Rangers center Mika Zibanejad firar ett av sina två mål i säsongspremiären.Foto: Julia Nikhinson/AP/TT

– Sättet vi spelade på påminner mycket om hur vi vill spela, att vi litar på oss själva och litar på systemet. Vi gjorde ett bra jobb och vi måste fortsätta med det, säger han efter segern, enligt AP.

NHL-säsongen kunde knappast ha inletts bättre för den 29-årige centern, när Rangers slog upp portarna till Madison Square Garden och tog emot Tampa Bay.

"Så klart fint"

Inför hemmapubliken, inklusive Rangers-legendaren Henrik Lundqvist, stod Zibanejad för två mål.

– Det är så klart fint att se pucken gå in, inte bara att få med sig segern utan sättet vi vann på, säger han.

Tre minuter in i andra perioden befann sig hemmalaget i numerärt underläge, men det hindrade inte Rangers från att bjuda på ett blixtrande anfall, när Zibanejad gled in från höger och vackert med backhanden snärtade upp pucken i krysset.

Ungefär fem minuter in i tredje visade svensken att han även kan göra mål i numerärt överläge, när han smällde in ett direktskott som uppmättes till 137 kilometer i timmen.

Matchen slutade 3–1 till Rangers. Barclay Goodrow stod för Rangers avslutande mål, och Steven Stamkos gjorde gästernas enda.

Två poäng för Karlsson

Svenskmål blev det även i mötet Los Angeles–Vegas. William Karlsson såg med ett mål och en assist till att gästande klubben från Las Vegas vann med 4–3. Det avgörande målet prickades in av Mark Stone med 26 sekunder kvar i matchen.

Adrian Kempe stod för ett av Los Angeles mål.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.