Annons

Zibanejad bryter sin måltorka mot Buffalo

New York Rangers Mika Zibanejad inledde målskyttet när Buffalo besegrades med 2–1 på bortaplan. Hans första träff på över en månad.
Ishockey • Publicerad 11 december 2021
New York Rangers Mika Zibanejad gjorde mål mot Buffalo.
New York Rangers Mika Zibanejad gjorde mål mot Buffalo.Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Zibanejads 1–0 kom i femte spelminuten. Han satte därmed punkt för en måltorka som varat sedan 5 november då han fick två fullträffar mot Edmonton borta.

– Självklart är det frustrerade när pucken inte går in, speciellt om man får chanser. Men samtidigt får man lita på att det kommer, säger han.

Annons

– Jag har varit med om sådana här perioder varje säsong. Till och med för två år sedan, när det under en tid kändes som att allt gick in, så var det en period när inget gjorde det. Det kommer och går, jag försöker att inte tänka för mycket på det.

"Gav bort chanser"

Trots vinsten och målet är Zibanejad självkritisk.

– Det känns som att vi gav dem chanser. När det gick bra för dem så var det på grund av misstag som vi hade gjort, säger han.

– Men det är enklare att se tillbaka på en match och se vad man behöver bli bättre på när man har vunnit, än förlora och få panik. Vi är glada över vinsten, men kanske inte över hur vi spelade de 60 minuterna. Vi måste bara fortsätta påminna oss om vad vi kan göra om vi håller oss till vår plan, fortsätter Zibanejad.

Plockade ut målvakt

Alexis Lafrenière utökade Rangers ledning till 2–0 i andra och Buffalos Brett Murray reducerade till 2–1 i slutet av tredje.

Aleksandr Georgijev räddade 36 skott i Rangersburen, varav hela 17 i tredje perioden.

New Yorks vinst är den åttonde av de nio senast spelade matcherna. Buffalo å sin sida har nu förlorat sex i rad. Hemmalaget greppade dock efter halmstrån och plockade bort målvakten Ukko-Pekka Luukkonen i matchens slutminut mot en extra anfallare i rinken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons