Annons

Ytterligare SHL-spelare misstänks för våldtäkt

En SHL-spelare sitter sedan tidigare häktad misstänkt för våldtäkt och misshandel. Nu har ytterligare en spelare i samma klubb anhållits misstänkt för våldtäkt, uppger SVT Nyheter.
Det finns inga uppgifter om att fallen hänger ihop.
Ishockey • Publicerad 10 maj 2021
Ytterligare en spelare i samma SHL-klubb har anhållits misstänkt för våldtäkt. Arkivbild.
Ytterligare en spelare i samma SHL-klubb har anhållits misstänkt för våldtäkt. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Det senaste anhållandet skedde under söndagen, något som ishockeyklubben i fråga bekräftar för SVT.

Den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat i en annan stad under förra veckan. Mannen anhölls först i sin frånvaro och frihetsberövades sedan på söndagen på sannolika skäl misstänkt för brott.

Annons

"Brotten som spelaren anklagas för är naturligtvis oförenliga med vår värdegrund och det vi står för som förening och vi tar självklart avstånd från detta. Spelaren kommer att tas ur tjänst under utredningen", skriver SHL-klubben till SVT.

Det finns inga uppgifter om att det här fallet hänger ihop med det tidigare där en annan av klubbens spelare sedan i förra veckan sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för misshandel och våldtäkt i en nära relation.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons