Annons

WTA fortsatt oroliga för Peng Shuai

WTA är fortsatt orolig för Peng Shuai.
Trots att tennisstjärnan återigen tillbakavisat att hon skulle vara i fara.
Tennis • Publicerad 7 februari 2022
Peng Shuai har återigen förnekat att hon anklagat en tidigare toppolitiker för sexuella övergrepp. Arkivbild.
Peng Shuai har återigen förnekat att hon anklagat en tidigare toppolitiker för sexuella övergrepp. Arkivbild.Foto: Andy Wong/AP/TT

På söndagen genomförde Peng Shuai den första intervjun med oberoende medier sedan hon anklagade Kinas tidigare vice premiärminister Zhang Gaoli för sexuella övergrepp i början av november.

"Jag gick aldrig med på att ha sex med dig och fortsatte att gråta den eftermiddagen", skrev Peng Shuai i inlägget på sociala medier som raderades kort efter att det publicerats.

Annons

Men i intervjun med franska L'Equipe hävdar hon återigen att hon inte anklagat någon för sexuella övergrepp, och att allt är ett missförstånd. Dessutom säger Peng Shuai att hon inte försvann efter inlägget – trots att ingen hörde från henne på 19 dagar.

Den kinesiska 36-åringen ska även ha haft ytterligare ett samtal med Thomas Bach, ordförande i IOK (Internationella olympiska kommittén), under OS i Peking.

Det räcker dock inte för damtennisorganisationen WTA.

– Hennes senaste intervju minskar inte vår oro angående hennes inlägg den 2 november, säger WTA:s vd Steve Simon.

Han vill se en oberoende utredning av anklagelserna.

– För att upprepa vår syn på saken: Peng tog ett modigt steg när hon gick ut med anklagelserna att hon utsatts för sexuella övergrepp av en kinesisk toppolitiker, säger Steve Simon.

– Precis som vi skulle gjort med alla våra spelare globalt, så har vi uppmanat till en formell utredning av anklagelserna av lämpliga myndigheter, och att WTA ska få möjligheten att träffa Peng privat för att diskutera hennes situation.

WTA har sedan tidigare stoppat turneringar i Kina på grund av situationen kring Peng Shuai.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons