Annons

Woods hjälper PGA-touren med stora förändringen

Inför den stora förändringen då de största golftourerna går samman genom saudiarabiska investeringar tar den amerikanska golftouren hjälp av den allra störste.
Tiger Woods blir ny spelardirektör.
"Det är en kritisk period för touren", säger han.
Golf • Publicerad 1 augusti 2023
Tiger Woods blir spelardirektör i PGA-touren. Arkivbild.
Tiger Woods blir spelardirektör i PGA-touren. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Den 47-årige förre världsettan blir den sjätte spelardirektören i tourens styrelse och ska hjälpa till att se till att PGA-touren lever upp till sitt uppdrag att vara en spelardriven organisation.

En av de andra spelardirektörerna är Rory McIlroy och både nordirländaren och amerikanen Tiger Woods har varit några av de mest kritiska till den saudistödda LIV-touren. När nu PGA-touren tillsammans med Europatouren (DP World Tour) går samman med LIV-touren, genom samarbetet med Saudiarabiens investeringsfond Pif, får styrelsen ett väldigt tungt ansvar.

Annons

PGA ska ta fram bestämmelser som hindrar touren från att ta stora beslut utan godkännande från spelardirektörerna.

"Jag är hedrad över att få representera spelarna på PGA-touren. Det är en kritisk period för touren och spelarna ska göra sitt bästa för att se till att alla förändringar blir bra för alla intressenter – supportrar, sponsorer och spelare", säger Woods i ett uttalande på PGA-tourens webbplats.

Woods säger också att han har förtroende för PGA-kommissionären Jay Monahan.

"Jag ser fram emot att sitta vid samma bord som honom och ta rätt beslut för framtiden för det här spelet som vi alla älskar. Han har mitt förtroende att ta sig an de här förändringarna."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons