Annons

Wolfsburgsduo står över Norgematchen

Fotboll • Publicerad 9 juni 2021
Fridolina Rolfö står över Sveriges landskamp mot Norge på torsdag.
Fridolina Rolfö står över Sveriges landskamp mot Norge på torsdag.Foto: Jonas Ekströmer /TT

Wolfsburgsduon Fridolina Rolfö och Rebecka Blomqvist står över torsdagens fotbollslandskamp mot Norge i Kalmar. Blomqvist stukade foten i söndagens ligamatch mot Werder Bremen och är fortfarande inte redo, medan Rolfö vilar eftersom hon anslöt sent och bara hunnit med ett träningspass med landslaget.

– De två som vi ställer över är Rebecka Blomqvist, som är i en stegringsfas, och Fridolina, som gjorde sitt första pass här i dag, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Annons

Båda kan förhoppningsvis spela i tisdagens match mot Australien, den sista landskampen innan OS-truppen tas ut. Detsamma gäller Juventus Lina Hurtig, som står över Norgematchen av familjeskäl.

– Absolut, vi räknar med att de här två är tillgängliga. Sedan får vi se med Lina. Det är det vi hoppas nu, säger Gerhardsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons