Annons

Willsund flyttas upp i a-truppen

Tre raka segrar mot topplaget Mullsjö. Bra eller dåligt utgångsläge för FBC Kalmarsund?
– Efter fem raka segrar har de kanske lite hybris, säger tränaren Adam Kallenberg.
Kalmar • Publicerad 21 januari 2019
Martin Willsund flyttas upp i a-truppen när det återstår tolv omgångar av serien.
Martin Willsund flyttas upp i a-truppen när det återstår tolv omgångar av serien.Foto: Paul Madej

FBC avfärdade Höllviken med 8-3 i lördags och får ett dygns längre vila än Mullsjö som vann derbyt mot Jönköping i söndags.

Vad tar du med dig från segern mot Höllviken?

Annons

– Vi gör två bra perioder, den första och den tredje, då vi fick till helheten. Försvarsspelet sitter rätt bra och vi har bara släppt in åtta mål på tre matcher, men i andra perioden tillät vi Höllviken lite för mycket.

En anledning till att du gick ner på folk i sista perioden?

– Det var alldeles för utspritt och vi behövde få in mer trygghet med bollen. Dessutom har vi en bra konkurrenssituation.

Som kommer att öka då Adam Kallenberg valt att lyfta upp forwarden Martin Willsund från division 1-laget Kalmarsund U resten av säsongen. Willsund har gjort 21 poäng, 15 mål och assist, på tolv matcher.

– Vi vill fortsätta bredda truppen och vi har inget överflöd av högerskyttar, han gör poäng, och det känns som ett bra läge att lyfta upp honom nu.

Även om ingen i FBC vill tala om något annat än nytt kontrakt, så är slutspel definitivt en möjlig utveckling med 12 omgångar kvar. Örebro under strecket är 17 poäng efter FBC i nuläget. Det är inte mycket som talar för en extrem poängförvandling. Att lyfta blicken är inte orimligt under nuvarande förutsättningar även om streckkonkurrenterna plockar oväntade poäng.

Mullsjö jagar Falun på andra plats och är inne i ett flow med fem raka trepoängare och de har inte förlorat sedan mötet med FBC i Kalmar den 19 december.

– De är naturligtvis väldigt intresserade att vinna mot oss efter tre raka förluster och det kommer att bli åka av från start.

Vad förväntar du dig för typ av match?

– Generellt har vi enklare att möta lag som själva vill driva tempo än lag, typ Höllviken, som bara ställer upp och spelar runt. Förhoppningsvis ökar möjligheterna till omställningsspel.

Peter AhlénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons