Annons

Williams pressad av 148-rankad: "Ganska kul"

Serena Williams är planenligt framme i den tredje omgången i Franska mästerskapen.
Men det krävdes tre set för att den amerikanska tennislegendaren skulle besegra 148-rankade Mihaela Buzarnescu, Rumänien.
Tennis • Publicerad 2 juni 2021
Serena Williams tackade det coronaanpassade antalet åskådare på Roland Garros i Paris.
Serena Williams tackade det coronaanpassade antalet åskådare på Roland Garros i Paris.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Världsåttan Williams, seedad sjua i Paris, vann matchen i den andra omgången med setsiffrorna 6–3, 5–7, 6–1.

– Det var en bra match, hon spelade bra. Det blev långa bollar och det var ganska kul. Jag log där ute på banan och det brukar jag inte. Men det är alltid bra att njuta av det man gör, sade stjärnan efter matchen.

Annons

Härnäst ställs 39-åringen mot den 27-åriga landsmaninnan Danielle Collins, rankad 50.

Williams, som blev mamma 2017, har jagat sin 24:e grand slam-titel sedan hon kom tillbaka till världstennisen – en titel som skulle föra upp henne jämsides med Margaret Court, Australien, som har rekordet på flest grand slam-titlar genom tiderna med just 24.

Den andraseedade ryssen Daniil Medvedev inledde svagt i matchen mot den 52-rankade amerikanen Tommy Paul och förlorade det första setet med 3–6. Men sedan tog han tre raka med 6–1, 6–4, 6–3.

I tredje omgången ställs han mot ytterligare en amerikan, den 32-seedade Reilly Opelka.

Även den 15-seedade norrmannen Casper Ruud är vidare, han besegrade Kamil Majchrazk, Polen, med 6–3, 6–2, 6–4 och får nu möta spanjoren Alejandro Davidovich Fokina.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons