Annons

Vilt krigande Craftstaden tog sista chansen

Ett kollektiv som gick all in på alla sätt.
Det gav två poäng – och kvalhoppet lever.
– Nu finns det hopp under resten av serien, säger segerhjälten Johan Sundkvist.
Oskarshamn • Publicerad 27 februari 2019
Craftstaden-Fagerhult.
Craftstaden-Fagerhult.Foto: Roger Carlsson

Den första perioden var lite sömnig. I alla fall sett till det som utspelade sig under resten av matchen inför 261 åskådare. Craftstaden tog ledningen genom Robin Lennartsson och Fagerhult vände sent och hade med sig en 2-1-ledning efter första 20 minuterna. Men sedan exploderade matchen. Vilda västern- eller rock´n roll-innebandy beskriver bäst det som hände i sporthallen.

– Vi har sagt till varandra att vi ska kriga sista delen och det gör vi verkligen i kväll, säger Johan Sundkvist som var den som skulle iklädda sig matchhjälterollen till slut.

Annons

Efter mängder av chanser, stolpträffar, ribbträffar och öppna lägen var det närmast ett under att de bara stod 3-3 på resultattavlan efter tre perioder.

– Ja, grejen är den att vi har så mycket energi att vi nästan spelar med huvudet under armen. Vi vill vinna så jäkla mycket att det nästan kan straffa sig. Vi kollar boll och båda lagen spelar hafsigt det smäller och händer grejer hela tiden. Det är verkligen inget fel på karaktären, säger Craftstadens tränare Royne Tvingsell.

Båda lagen gick för segern hela vägen men det var först i förlängningen en vinnare kunde koras. Backen Johan Sundkvist slog till efter 2.46.

– Jag får en snabb passning av "Macke" (Markus Nilsson) på frislag och tänker bara skjut. Ganska gutt att få sätta den. Riktigt skönt med seger, säger Johan Sundkvist.

Onyx tappade en poäng på onsdagen, precis som Craftstaden, och det är nu fyra poäng upp till en SSL-kvalplats när tre omgångar återstår.

Kedjan med Robin Lennartsson, Markus Nilsson och Adam Waktel var riktigt bra mot Fagerhult.
Kedjan med Robin Lennartsson, Markus Nilsson och Adam Waktel var riktigt bra mot Fagerhult.Foto: Roger Carlsson

– Nu finns det hopp under resten av serien. Vi tänker inte så mycket på läget, men chansen till kval finns och den lever vi på, säger Sundkvist.

Nu väntar först Visby borta på lördag och efter det Strängnäs borta och sedan Lagan hemma.

– Det är bara för oss att gasa, det är vinster som gäller. Vi vill och tänker vara med så länge det går. Nu gäller det att återhämta oss på bästa sätt till på lördag, säger Royne Tvingsell.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons