Annons

Vilken återkomst – men Arokyo fick ändå inte vara glad

Andra matchen från start på 2,5 år i Kalmar.
Gbenga Arokoyo har väntat och visade klass.
– Jag är glad att vara frisk och vill bara hjälpa laget.
VARBERG (SPORTENS UTSÄNDE) • Publicerad 6 juli 2020
Kalmars Gbenga Arokoyo och Henrik Löfkvist under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Varbergs BoIS FC och Kalmar FF på  Varberg Energi Arena
Kalmars Gbenga Arokoyo och Henrik Löfkvist under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Varbergs BoIS FC och Kalmar FF på Varberg Energi ArenaFoto: Adam Ihse/TT

Det kan säkert vara så att många till och med har glömt bort den 27-årige försvarsspelaren från Nigeria. Han kom till KFF i januari 2018, men det blev bara en match från start det året och det blev förlust borta mot Brommapojkarna.

En småskadad Arokoyo kunde inte göra sig rättvisa och när han hoppades på ett bra 2019 drog han hälsenan på träning och missade hela säsongen.

Annons

I Viktor Elms frånvaro tog Gbenga Arokoyo, som mestadels ägnat sig åt rehabträning under sin tid i KFF, den centrala positionen i trebackslinjen och det blev en återkomst han gillade. Det blev mycket kamp och nickdueller där kraftfulle Arokoyo var stabil.

– Det har varit en lång resa för mig att komma tillbaka. Vi hade chanserna men bollen gick inte vår väg. Hoppas vi kan hålla våra huvud högt och fokusera fullt ut på nästa match, säger Gbenga Arokoyo.

Vad säger du om baklängesmålet?

– ”Shit happens”. Vi hade matchen i våra händer men i fotboll kan sådant här hända. Man måste vara skärpt och vara beredd på allt till slutsignalen.

Nigerianens kontrakt med Kalmar FF går ut efter den här säsongen och framtiden är inget han diskuterat med föreningen ännu.

– Jag har min familj i Kalmar och jag trivs bra. Det är en lång säsong i år. Vi ska spela ända tills december så vi får se, säger Gbenga Arokoyo.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons