Annons

Vikings sitter lugnt i båten: ”Känns bra”

Konkurrenten letar förstärkningar.
Nybro Vikings sitter lugnt.
– Jag är nöjd med truppen vi har, säger Nicklas Vikström.
NYBRO • Publicerad 13 februari 2019
Nicklas Vikström och hans Nybro Vikings sitter lugnt i båten.
Nicklas Vikström och hans Nybro Vikings sitter lugnt i båten.Foto: Mats Holmertz

Nybro Vikings toppar Vårettan efter 14 spelade matcher, en mer än de flesta av konkurrenterna. Med tre matcher kvar; HC Dalen, Halmstad och Kalmar HC, sitter de därmed i förarsätet och har allt i egna händer.

Tränaren Nicklas Vikström tycker inte att laget behöver förstärkas.

Annons

– Jag är nöjd med truppen vi har och kör på med det. Det känns bra inför avslutningen, säger Vikström, som dras med skador och sjukdomar på Linus Olsson, Sebastian Borg och Patrick Nilsson.

– Det är dag till dag på alla tre. Jag hoppas att alla tre kan vara med och spela inom kort. Förhoppningsvis blir det angenäma problem. Det är full fart och en serie som lever i allra högsta grad, även om jag önskar att vi skulle leda serien med 20 poäng, är det det här som bygger karaktär.

Sportchefen Per Wallin berättar att Vikings avvaktar läget till slutet på veckan innan de tar något beslut om eventuella förstärkningar.

– Vi har lite tankar och avvaktar onsdagens match. Någon kontakt är tagen i förebyggande syfte, säger Wallin.

Vad behöver ni förstärka med?

– En del tankar går till ett eventuellt playoff, då kanske vi till exempel behöver ha en tredjemålvakt.

Precis som hos konkurrenten tre mil österut går merparten av kontrakten ut efter säsongen. Wallin och hans kollegor har börjat titta på truppen för kommande säsong.

– Vi har påbörjat arbetet, sen beror det på vilken tränare som kommer in. Inför den här säsongen hade vi ett par spelare som gick in på sitt sist kontraktsår, nu har vi ett digert arbete framför oss.

Blir det en ny tränare i Nybro Vikings nästa säsong?

– Vi håller på att titta på olika tränarkonstellationer.

Annons

Nicklas Vikström hoppas få med sig det som såg bra ut mot Tyringe senast.

– Vi kom ut som ett lag igen, körde hårt och lyckades dessutom göra sju mål. Men vi måste vara påkopplade från start - Dalen är bra.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons