Annons

Veteranen Getzlaf tackar snart för sig

NHL blir snart en profil fattigare.
Veteranen Ryan Getzlaf tackar snart för sig efter 17 säsonger med Anaheim.
Ishockey • Publicerad 5 april 2022
Anaheims Ryan Getzlaf avslutar NHL-karriären efter den här säsongen. Arkivbild.
Anaheims Ryan Getzlaf avslutar NHL-karriären efter den här säsongen. Arkivbild.Foto: Josie Lepe/AP/TT

Lagkaptenen offentliggjorde sitt beslut i dag och som det ser ut har han bara elva matcher kvar i den enda klubb han representerat som NHL-spelare.

Anaheim missar högst troligt Stanley Cup för fjärde året i rad.

Annons

Getzlaf, 36, debuterade i NHL i oktober 2005. Centern har sedan dess gjort 1 013 poäng på 1 150 matcher. Ingen har stått för fler poäng i klubben. I november blev han den 92:e spelaren i NHL-historien att nå 1 000 poäng.

Under sin långa och framgångsrika karriär har Getzlaf vunnit Stanley Cup och fått uppleva två OS-guld (2010 och 2014) med Kanada. Tre gånger har han tagit plats i NHL:s All Star-lag.

På grund av skador har Getzlaf missat 22 matcher i grundserien den här säsongen. Ändå är han delad fyra i Anaheims poängliga med tre mål och 28 assists.

Anaheim vann 2007 Stanley Cup som första NHL klubb baserad i Kalifornien. Laget innehöll profiler som Getzlaf, Corey Perry, Teemu Selänne, Scott Niedermayer, Chris Pronger och Jean-Sébastien Giguère.

Bara två spelare det här århundradet har hittills spelat minst 17 säsonger i en enda klubb innan de pensionerat sig: bröderna Daniel och Henrik Sedin i Vancouver.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons