Vegas vidare – möter Montreal

William Karlsson fanns bland målskyttarna när Vegas besegrade Gabriel Landeskogs Colorado med 6–3 och därmed är vidare efter 4–2 i matcher i Stanley Cup-kvartsfinalen.
Vegas möter härnäst Montreal i semifinal i NHL-ishockeyns slutspel.
Ishockey • Publicerad 11 juni 2021
Vegas Keegan Kolesar, i mitten, firar sitt 3–2-mål mot Colorado.
Vegas Keegan Kolesar, i mitten, firar sitt 3–2-mål mot Colorado.Foto: John Locher/AP/TT

Det var vinna eller försvinna för bortalaget Colorado, som kom in i slutspelet som vinnare av årets Presidents Trophy för att ha spelat ihop flest poäng under grundserien.

Lagen följdes till en början åt i en hård och jämn match, där Colorado vann skottstatistiken med 33–23.

Mål efter 23 sekunder

Och det började bra för kapten Gabriel Landeskog och hans mannar. Endast 23 sekunder in satte Devin Teows 1–0 till Colorado. Men Vegas gav direkt svar på tal och kvitterade mindre än en minut senare. Svenske stjärnan William Karlsson såg sedan till att Vegas tog greppet om matchen med ett 2–1-mål i slutet av den första perioden, hans fjärde mål det här slutspelet.

I en målspäckad andra period turades lagen därefter om att göra vartannat mål. Gabriel Landeskog noterades för en assist och hans svenska lagkamrat André Burakovsky reducerade till 3–3 i slutet, bara för att se hur Vegas ännu en gång knep ledningen med endast några sekunder kvar till pausvilan.

I den tredje perioden drog till sist Vegas ifrån. Först med 5–3 och sedan spikades slutresultatet 6–3 i tom kasse.

Lehner bänkad igen

Vegas förlorade mot Colorado i de två inledande matcherna, men har sedan vunnit resterande fyra matcher och seglar nu som sista lag vidare mot semifinal. Frågan är hur mycket speltid det kommer att bli där för Vegas svenske målvakt Robin Lehner? I natt var det återigen Marc-Andre Fleury som briljerade i Vegas-målet och Lehner har inte spelat sedan den första matchen mot Colorado, då Vegas förlorade med 1–7.

Vegas får möta Montreal i semifinalserien, som har överraskat i slutspelet och slagit ut både favorittippade Toronto och Winnipeg. Nedsläpp för deras första möte sker natten mot tisdag, svensk tid. I den andra semifinalen möts Tampa Bay och New York Islanders, som spelar sin första match söndag kväll, svensk tid.

– Det blir en tuff utmaning, de har sett stabila ut, men jag ser verkligen fram emot att möta dem, säger William Karlsson till Aftonbladet.

Fakta: Stanley Cup-slutspelet