Annons

Lehner väntas missa hela säsongen – ska opereras

Den svenske NHL-målvakten Robin Lehner, 31, måste operera höften.
Nu ser han ut att missa hela kommande säsong.
Ishockey • Publicerad 11 augusti 2022
Robin Lehner ser ut att missa hela kommande NHL-säsong. Arkivbild.
Robin Lehner ser ut att missa hela kommande NHL-säsong. Arkivbild.Foto: Sam Morris/AP/TT

"Robin Lehner väntas missa hela NHL-säsongen 2022/2023 efter att det står klart att han måste operera höften", skriver svenskens klubb Vegas på Twitter.

Vegas skriver vidare att en exakt tid för när Robin Lehner väntas vara fullt återställd inte kan fastställas i nuläget.

Annons

Lehner har dragits med skadeproblem den senaste tiden. I slutet av april meddelade Vegas att målvakten var i behov av en axeloperation.

"Robin har gjort sitt bästa för att ta sig igenom den här skadan. Vi hoppades att vila och rehab skulle göra det möjligt för honom att fullfölja säsongen. Han rehabiliterades till en början och kunde återvända för att spela den 1 mars. Till och från var vila och rehab effektivt, men till slut bestämde Robin, i samråd med lagets medicinska personal, att detta är det bästa tillvägagångssättet", skrev klubben i ett uttalande.

Lehner trejdades till Vegas från Chicago 2020 och har varit i klubben sedan dess. Förra säsongen blev det 44 matcher för svensken som är uttalad förstemålvakt i klubben.

Lehner har tidigare i NHL-karriären även representerat Ottawa, Buffalo och New York Islanders.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons