Värnamo missade chansen att rycka i superettan

Värnamo ledde superettan inför matchen mot Örgryte, två poäng före tvåan Trelleborg. Dessutom med en match mindre spelad.
Men Erik Gustafsson i bortalaget hindrade Värnamo att rycka i tabellen med en sen kvittering till 1-1.
Fotboll • Publicerad 20 september 2021
Freddy Winsth till vänster, tyckte att Värnamo borde vunnit matchen mot Örgryte. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Före matchen mot Örgryte låg Värnamo etta i superettan. Med två poäng före tvåan Trelleborg och dessutom en match mindre spelad hade man läge att rycka ifrån.

Trots läget i tabellen vägrade Värnamos tränare Robin Asterhed inför matchen prata om lagets gynnsamma position.

– Vi har faktiskt inte nämnt tabelläget. Det är oväsentligt i en fotbollsprocess för att lyckas enligt mig, sade Asterhed till Discovery Plus.

Örgryte började matchen bra, men 28 minuter in i matchen blev målvakten Robin Wallinder övermodig och spelade bollen rakt i gapet på Oscar Johansson. Som tackade och tog emot genom att sätta 1-0 till hemmalaget.

– Jag läser att han ska slå den kort och då chippar jag in bollen i mål, sade Oscar Johansson i paus.

Efter det tog Värnamo över och tryckte på för ett till mål.

Bland annat skaffade Oscar Uddenäs en straff för hemmalaget.

Erick Brendon stegade fram, lurade målvakten till fel hörn, men bollen tog i stolpen.

Värnamo fortsatte att skapa mest. Men Örgryte kunde sticka upp i ett anfall och på ett inlägg hann Elias Gustafsson i bortalaget före hemmamålvakten och petade in 1-1 med drygt tio minuter kvar av matchen. Därmed förlängde man sin svit på obesegrade matcher till åtta stycken.

Hemmalagets lagkapten Freddy Winsth tycker att man borde vunnit matchen.

– Vi har ganska många lägen, vi borde gjort något mer mål och stängt matchen, säger han till Discovery Plus.

Rättelse: I en tidigare version kallades Örgrytes kvitteringsskytt Erik Gustafsson. Han heter Elias Gustafsson och inget annat.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.