Annons

Världsstjärnor till Duplantis gala i Uppsala

Det vankas stavhopp i världsklass i Uppsala i februari.
Armand Duplantis får konkurrens av de amerikanska stjärnorna Sam Kendricks och Chris Nielsen om segern på hemmaplan.
Stavhopp • Publicerad 13 december 2021
Sam Kendricks tävlar i Uppsala i februari. Arkivbild.
Sam Kendricks tävlar i Uppsala i februari. Arkivbild.Foto: Ennio Leanza/AP/TT

Inomhustävlingen avgörs den 9 februari och det är Armand Duplantis friidrottsklubb Upsala IF som står bakom evenemanget.

Och det blir riktigt stjärntätt.

Annons

Både Chris Nielsen, tvåa bakom Duplantis i OS-finalen i Tokyo, och den regerande världsmästaren Sam Kendricks utmanar "Mondo" om hemmasegern.

"Det ska bli fantastiskt roligt att få komma till Sverige i februari och tävla mot de allra bästa", säger Nielsen i ett pressmeddelande.

Sam Kendricks instämmer.

"Inspirerande att få tävla på 'Mondos' hemmaplan. Att tävlingen sker på en arena med fasta ansatsbanor är en fördel för hoppare som mig och 'Mondo' som har en hög fart i ansatslöpningen", säger han.

Dessutom kommer deras amerikanske landsman KC Lightfoot samt den polske stavhoppsprofilen Piotr Lisek till start.

"Det är ett fantastiskt välmeriterat startfält som kommer till Uppsala. Aldrig tidigare har så många OS- och VM-medaljörer i stavhopp mötts i en och samma tävling i Sverige", säger Duplantis agent Daniel Wessfeldt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons