Annons

Världsrekord av Sifan Hassan: "Wow"

Sifan Hassan är ny världsrekordinnehavare på 10 000 meter – med marginal.
Nederländskan sprang in på 29.06,82 framför hemmapubliken i Hengelo.
Friidrott • Publicerad 6 juni 2021
Sifan Hassan. Arkivbild.
Sifan Hassan. Arkivbild.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Hassans rekordtid är en förbättring av det tidigare världsrekordet med drygt tio sekunder. Etiopiskan Almaz Ayana sprang in på 29.17,45 i OS-finalen 2016, en tid som har varit bäst i världen – fram till nu.

Sifan Hassan sprang runt löparbanan i nederländska Hengelo i eget majestät och tidigt stod det klart att en världsklasstid var i görningen.

Annons

Till slut sprang hon in på 29.06,82 vilket förutom nytt världsrekord även var ett nytt personligt rekord med en halv minut.

"Wow, att sätta världsrekord i dag i Hengelo är något jag bara hade kunnat drömma om. Det är den perfekta bekräftelsen för allt hårt att arbete inför Tokyo. Jag är så glad att dela det här med mina nederländska fans", säger Hassan enligt World Athletics.

Den mångsidiga löparen har VM-guld på både 10 000 meter och 1 500 meter och med en färsk världsrekordtid i bagaget får hon ses som den största favoriten till OS-guldet på 10 000 meter i Tokyo i sommar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons