Annons

Varane presenterad av United på Old Trafford

Den franske stjärnbacken Raphaël Varane har äntligen blivit presenterad av Manchester United. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt med storklubben.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2021
Raphaël Varane presenteras som ny Manchester United-spelare inför ett fullsatt Old Trafford.
Raphaël Varane presenteras som ny Manchester United-spelare inför ett fullsatt Old Trafford.Foto: Jon Super/AP/TT

Övergången har i princip varit klar sedan knappt tre veckor tillbaka, men det officiella offentliggörandet har dröjt. Innan avspark i Premier League-premiären mot Leeds presenterades slutligen 28-åringen inför sin nya hemmapublik.

"Manchester United är en av de mest ikoniska klubbarna i fotbollsvärlden och att få chansen spela i Premier League var något jag inte kunde säga nej till", säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

Annons

"Det finns mycket mer jag vill uppnå i karriären och jag vet att jag ansluter till en trupp som är full med väldigt bra spelare som har samma vilja att vinna matcher och titlar"

Varane kommer närmast från Real Madrid, som han tillhört sedan 2011.

Han har bland annat varit med och tagit hem Champions League fyra gånger samt La Liga tre gånger med det spanska huvudstadslaget. Varane vann också VM med Frankrike 2018.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons