Annons

Vändningen: Ingen OS-publik i Tokyo

OS-arrangörerna tvärvänder.
Det blir ingen publik i Tokyo under de stundande sommarspelen trots allt.
Beslutet togs på ett möte under torsdagen.
Olympiskt • Publicerad 8 juli 2021
Det blir tomma läktare under OS i Tokyo. Arkivbild.
Det blir tomma läktare under OS i Tokyo. Arkivbild.Foto: Hiro Komae/AP/TT

För drygt två veckor sedan kom beskedet att man skulle tillåta 50 procent av arenakapaciteten, eller max 10 000 inhemska åskådare, under OS i Tokyo.

Men nu slopas den planen på grund av smittspridningen av covid-19.

Annons

Virusnödläget i Tokyo har förlängts till den 22 augusti, alltså över hela sommar-OS.

"Vi har nått en överenskommelse på ingen publik på arenor i Tokyo" , säger Japans OS-minister Tamayo Marukawa enligt nyhetsbyrån AFP efter möten med lokala och nationella myndigheter, organisatörer samt ansvariga för både OS och Paralympics.

De flesta av OS-tävlingarna kommer att genomföras i Tokyo, men några genomförs på andra platser. Där ska organisatörerna komma överens med de lokala myndigheterna om konkreta åtgärder, berättar OS-ministern enligt AFP.

Tidigare har redan publiken blivit ombedd att hålla sig undan från maratontävlingarna som hålls i Hokkaido för att undvika sommarvärmen i Tokyo.

OS inleds den 21 juli, och avslutas den 8 augusti.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons