Annons

Valentin: "Vi känner oss helt trygga"

Inga positiva test – varken bland spelare eller ledare. Fotbollslandslaget mår bra.
Det hälsar landslagsläkaren Anders Valentin.
"Vi känner oss helt trygga med Danmarks agerande som följer både Uefas protokoll och de nationella smittskyddsreglerna."
Fotboll • Publicerad 10 november 2020
Landslagsläkaren Anders Valentin kan konstatera att samtliga coronatest i den svenska truppen var negativa. Arkivbild.
Landslagsläkaren Anders Valentin kan konstatera att samtliga coronatest i den svenska truppen var negativa. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Samtliga i den svenska truppen, sedan i går på plats i Köpenhamn, coronatestades under måndagskvällen.

Alla prov visade negativa resultat.

Annons

Landslagschefen Stefan Pettersson är, som övriga, helt inställd på att onsdagskvällens landskamp på Brøndbystadion spelas som planerat – trots att virussmitta konstaterats i den danska truppen och åtta spelare är satta i karantän av säkerhetsskäl.

I ett uttalande skriver Stefan Pettersson:

"Situationen i det danska landslaget påverkar oss inte speciellt mycket utan vi fortsätter med våra förberedelser inför matchen. Smitta i motståndarlag har funnits tidigare så det är ingenting nytt. Danskarna är fullt inställda på att spela matchen i morgon och det är även vi."

Vid gårdagens presskonferens fick assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren frågor om hur han ser på att spela när smittspridningen tagit en ny och alarmerande fart och omfattning.

– Det är bara att gilla läget, sade han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons