Annons

Välbesökt målfest i Frölundas dampremiär

Frölunda gör en ordentlig satsning på damhockeyn.
Seriespelet kunde knappast han inletts bättre. I klubbens första match krossades Malmö Redhawks med hela 10–0.
Ishockey • Publicerad 9 oktober 2022
Hanna Olsson och hennes lagkamrater fick en lysande start i Frölundas satsning mot damernas högsta hockeyliga. Arkivbild.
Hanna Olsson och hennes lagkamrater fick en lysande start i Frölundas satsning mot damernas högsta hockeyliga. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Damhockeyn har svårt att locka publik till arenorna men Frölunda gick mot strömmen direkt.

2 756 åskådare såg den historiska matchen i Frölundaborg.

Annons

– Det är som en saga, vi har drömt om det här sedan vi var jättesmå, säger hattrickskytten Hanna Olsson till Göteborgs-Posten.

Frölunda spelar i NDHL, division 1 södra, men målet är att så fort som möjligt nå SDHL, den högsta ligan.

Andrea Dalen, som har målrekordet i SDHL, blev den historiska första målskytten och enda målgöraren i den första perioden. I den andra var det proppen ur. På sju minuter gick Frölunda från 2–0 till 7–0.

I slutperioden gjorde Hanna Olsson, landslagsstjärna och Frölundas lagkapten, två mål och fullbordade ett hattrick.

– Helt obeskrivligt vilken känsla det här är. Jag är extremt stolt över tjejerna, det är inte många i laget som är vana vid det här. Att vi ändå kunde spela med axlarna nere och njuta av stunden, det är en erfarenhet för oss allihopa, säger Olsson till GP.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons