Annons

Utslagen med minsta marginal

Ett slag från att få spela vidare.Centimeter från succédebut.I stället ett abrupt slut.
Århus, Danmark (Sportens utsända) • Publicerad 26 augusti 2016
På sista hålet slog Niklas Lindstöm ut sig i den höga ruffen. Därifrån kunde han inte gå för green utan tvingades lägga ut den på fairway.
På sista hålet slog Niklas Lindstöm ut sig i den höga ruffen. Därifrån kunde han inte gå för green utan tvingades lägga ut den på fairway.

Idrotten kan vara grym och den hånlog rakt upp i ansiktet på Kalmargolfaren när regnet började falla över Himmerland på norra Jylland på fredagskvällen.

– Jag hade min chanser och spelet men jag slog inte tillräckligt många bra slag i dag, säger Niklas Lindström, när han försöker summera andra dagen, vilket blev hans sista på Europatouren i Danmark.

Annons

Med två raka birdies på det femte och sjätte hålet för dagen var den svenska nykomlingen på rätt sida strecket.

Men så kom det korta par 3-hålet som flera av proffsen menar är det fräckaste hålet på hela Europatouren med tusentals åskådare nära inpå. För Lindström blev det den stora mardrömmen och början på uttåget.

– Det spelades bara 125 meter men det blåste ordentligt. Jag tog en järnnia men kom inte ens fram till green.

Ett dåligt slag från bunkern i den branta backen och så tre puttar blev en mycket tung och till synes onödig dubbelbogey. Han fortsatte ha bekymmer med utslagen. På nian (banans 18:e men Lindström började på hål 10) fick han droppa efter att utslaget gått höger i vatten. Med en betydligt hetare putter än i torsdags så räddade han ändå en bogey.

– Det blev mer kämpa därifrån men jag är ändå nöjd med hur jag hanterade sista nio.

Med en birdie på näst sista hålet så skaffade sig Lindström ett kanonläge. Par på sista skulle betyda +1 totalt och vidare spel lördag och söndag.

– Vinden låg på från vänster men jag vågade inte hålla ut tillräckligt vänster så bollen drev ut ut i tjocken till höger.

Han fick bara spela sig ut från det höga gräset. Med 105 meter kvar blev det ett mycket bra inspel som lämnade fyra meter till flaggan.

– Vi läste den lite fel så bollen höll sig utanför hålet. Klart man inte är nöjd. Jag ville verkligen spela alla fyra varven.

Nästa vecka är han tillbaka på Nordic Golf League. När nästa chans på Europatouren kommer igen är oklart.

Annons

– Det är spel på Åland som väntar. Tåget går 05.00 från Kalmar på måndag.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons