Annons

US Open omfördelar prispengar

Årets US Open-vinnare i singel kommer att få 7,4 miljoner kronor mindre än tidigare.
Pengarna ska omfördelas och ges till de lägre rankade spelarna som haft det tufft ekonomiskt under coronakrisen.
Tennis • Publicerad 5 augusti 2020
Årets vinnare av US Open kommer att få mindre prispengar än tidigare. Arkivbild.
Årets vinnare av US Open kommer att få mindre prispengar än tidigare. Arkivbild.Foto: Charles Krupa

Stödet för lägre rankade spelare har diskuterats den senaste tiden. Bland annat har Sverigetvåan Elias Ymer berättat om en drastisk minskning av inkomster under pandemin.

– Man fick en engångssumma på 3 000 dollar (cirka 26 000 kronor) av ATP, det är inte så mycket, sade han till TT.

Annons

Serena Williams tränare Patrick Mouratoglou har samtidigt uppmanat de styrande inom tennisvärlden att hjälpa till under krisen.

Nu har en rad tennisorgan gått samman för att stötta spelarna. I US Open ökas prispengarna för första rundan på med 26 000 kronor till totalt 532 000 kronor. Samtidigt får de spelare som tar sig långt i turneringen mindre pengar än tidigare. Vinnaren tilldelas 26 miljoner kronor i stället för 33 miljoner och tvåan får 13 miljoner kronor i stället för 16 miljoner.

Det amerikanska tennisförbundet meddelar också att man skjuter till ytterligare 57 miljoner kronor till de spelare som drabbats hårt ekonomiskt när tävlingssäsongen sköts upp.

Fjolårets US Open-vinnare Rafael Nadal har precis som damernas världsetta Ash Barty, valt att avstå årets turnering på grund av oro för coronaviruset.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons