Annons

Hasselborg förlorade mot VM-ledaren

Lag Anna Hasselborg åkte på sin andra förlust i curling-VM i Kanada. VM-ledaren, det ryska förbundslaget, vann med 10–8 och utökade segersviten till nio matcher.
Curling • Publicerad 5 maj 2021
Det svenska laget under VM i Calgary.
Det svenska laget under VM i Calgary.Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

Det blev en svängig match där det var helt jämnt inför den femte omgången. Då avgjorde det ryska lagets Alina Kovaleva matchen, i praktiken, genom att ta fem poäng. Svenskorna kom tillbaka, tog en fyrapoängare i den kommande omgången, men ryskorna utökade till 10–7 i den sjunde.

Lag Hasselborg tog en poäng i den åttonde omgången, men efter en poänglös nionde omgång gav man upp. Sverige har vunnit sex matcher och förlorat två och ligger kvar på tredje plats.

Annons

Svenskorna får inte många timmar på sig att ladda om till nästa match. Klockan 22 svensk tid inleds matchen mot USA.

I söndags flyttades Sveriges VM-match mot Japan på grund av ett coronafall bland det tv-sändande bolagets personal vid curlingarenan i Calgary.

Nu är det klart att matchen ska spelas på fredag kväll lokal tid, klockan 04.00 svensk tid natten mot lördag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons