Annons

Upp till bevis för Guidetti: "Jag har nivån"

Förra säsongen i Alavés blev misslyckad för John Guidetti. Nu är svensken redo att visa vad han går för.
Fotboll • Publicerad 13 augusti 2021
John Guidetti på en pressträff med landslaget. Arkivbild.
John Guidetti på en pressträff med landslaget. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Alavés inleder ligasäsongen mot Real Madrid på lördag kväll och John Guidetti är aktuell för startelvan. Under försäsongen har han fått generöst med speltid.

– Den här försäsongen har varit väldigt viktig för mig, att få spela nästan alla matcher och känna mig bättre fysiskt. Du kan träna varje dag men fotboll spelas på planen. Jag har en bra känsla nu, säger han enligt Fotbollskanalen.

Annons

Den 29-årige anfallaren har under en längre tid haft svårt att slå sig in i startelvan i sitt spanska klubblag. Förra säsongen spelade han bara 201 minuter i La Liga.

– Jag älskar att spela, inte att sitta på läktaren. När jag är 55 år ska jag sitta på läktaren och kolla på matcher, men nu vill jag spela, säger han.

Javier Calleja tog över Alavés i april, och Guidetti säger att den nye tränaren litar mer på honom och att de har en bra dialog.

– Jag trivs här och jag vill stanna. Jag vill ändra på uppfattningen Alavés har om mig. Jag vill visa vilken spelare jag är. Jag vet att jag har nivån att klara mig mycket bra i Primera División, säger han.

Guidetti var en av hjältarna när Sverige vann U21-EM 2015. Han har även gjort 29 A-landskamper.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons