Annons

Unitedstjärnan släppt mot borgen

Manchester United-stjärnan Mason Greenwood har nu släppts mot borgen, meddelar polisen i Manchester.
20-åringen har förhörts angående misstankarna om våldtäkt och misshandel mot en tidigare flickvän.
Fotboll • Publicerad 2 februari 2022
Manchester Uniteds Mason Greenwood. Arkivbild.
Manchester Uniteds Mason Greenwood. Arkivbild.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Mason Greenwood har varit frihetsberövad av polisen sedan i söndags, då han blev gripen. Nu har han alltså släppts mot borgen, samtidigt som utredningen går vidare, meddelar polisen i Manchester, som dock inte namnger Greenwood.

Det var i söndags som anklagelserna mot Mason Greenwood kom fram. På Instagram publicerade en tidigare flickvän bilder, videor och ljudklipp med blåmärken, blodiga sår och verbala hot, som Greenwood anklagas ligga bakom.

Annons

Det framkom sedan också misstankar om att Greenwood även ska ha mordhotat den tidigare flickvännen.

Greenwoods klubblag Manchester United meddelade i söndags att spelaren stängs av på obestämd tid. Dessförinnan kommenterade United anklagelserna i ett uttalande:

"Vi är medvetna om de bilder och anklagelser som cirkulerar på sociala medier. Vi kommer inte att kommentera det ytterligare innan alla omständigheter har blivit klarlagda. Manchester United tar kraftigt avstånd från alla typer av våld”, skrev klubben.

Den engelske landslagsmannen Greenwood har blivit av med sitt sponsoravtal med klädföretaget Nike och även plockats bort från tv-spelet Fifa 22.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons