United vann när Lindelöf var tillbaka

Efter sju tuffa dagar är Manchester United tillbaka i vinnarspåret.
Everton besegrades på bortaplan med 3–1 i Premier League efter en uppvisning av Bruno Fernandes.
Fotboll • Publicerad 7 november 2020
Bruno Fernandes stod för två mål och en assist när Manchester United besegrade Everton på bortaplan.Foto: Paul Ellis/AP/TT

För en vecka sedan förlorade Manchester United mot Arsenal och i veckan blev det förlust mot Basaksehir i Champions League. I dag tog United en viktig seger mot överraskningslaget Everton.

Men det började tungt. I den 19:e minuten slog Evertons målvakt Jordan Pickford en lång boll, som Dominic Calvert-Lewin skarvade ner. Bollen landade hos Bernard som lurade David De Gea och satte 1–0 för hemmalaget.

Fernandes med två mål

Sedan klev Bruno Fernandes in i handlingarna. Fem minuter efter Evertons ledningsmål nickade han in kvitteringen. I den 32:a minuten slog han ett inlägg mot Marcus Rashford, som både han och Pickford missade. Bollen seglade in i mål via stolpen.

Den andra halvleken bestod av hård Evertonpress. Victor Nilsson Lindelöf, som var tillbaka efter att ha saknats på grund av ryggproblem, och mittbackskollegan Harry Maguire stod pall för inläggskavalkaden från Everton.

Hemmalaget pressade på, men fick inte in bollen. Istället kunde United kontra in 3–1 i den 95:e minuten. Bruno Fernandes spelade osjälviskt fram till Edinson Cavani, som gjorde sitt första mål i Unitedtröjan.

United tog sin tredje seger för säsongen, och ligger just nu på 13:e plats.

Leeds och Sheffield förlorade stort

Marcelo Bielsa och hans Leeds har som nykomlingar imponerat stort. Men det offensiva spelet och den höga pressen kostade laget segern i bortamötet med Crystal Palace. Londonlaget vann övertygande med 4–1.

Den första halvleken blev målrik. 1–0 till Palace gjordes av mittbacken Scott Dann efter en hörna. Eberechi Eze dubblade den ledningen efter ett makalöst frisparksmål.

Hemmalaget ledde med 3–1 i halvtid. I den 70:e minuten fastställde Jordan Ayew slutresultatet 4–1. Palace kliver upp på en fjortonde plats i och med vinsten.

Sheffield fortfarande utan seger

Sheffield United har inte haft en rolig start i Premier League – och det blev inte roligare i kväll. I bortamötet med Chelsea fick man en riktig lektion i hur man spelar effektiv fotboll.

Det började dock bra. Sheffield tog ledningen efter nio minuter genom David McGoldrick som klackade in bollen från nära håll.

Men sen rullade Chelsea i gång, och då var det inget snack om vilka som var det bättre laget. Kvitteringen kom genom Tammy Abraham efter 23 minuter. 2–1 gjordes tio minuter senare av Ben Chilwell.

3–1 och 4–1 stod Thiago Silva och Timo Werner för. Vinsten betyder att Sheffield United fortfarande inte vunnit en enda match denna säsong, och man har bara tagit en poäng.