Annons

United föll efter sent straffdrama

Fotboll • Publicerad 4 maj 2023
Domaren Andre Marriner var i fokus då Brighton vann mot Man United.
Domaren Andre Marriner var i fokus då Brighton vann mot Man United.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Matchuret visade på 95 spelade minuter mellan Brighton och Manchester United i torsdagens Premier League-fotboll då United-backen Luke Shaw fick bollen på armen inne i straffområdet.

Efter lång VAR-granskning valde domaren Andre Marriner att peka på straffpunkten och hemmalagets stjärna Alexis Mac Allister satte bollen i mål.

Annons

0–1-förlusten innebär att Manchester United gick miste om möjligheten att klättra upp till tredje plats i tabellen, i stället har United nu på allvar bjudit in Liverpool i kampen om den sista Champions League-platsen till nästa säsong. United innehar den så åtråvärda fjärdeplatsen – som ger CL-spel – men avståndet ner till Liverpool är bara fyra poäng.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för United, medan Anthony Elanga saknades i truppen. I Brighton satt Yasin Ayari på bänken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons