Ullmark storspelade i historisk seger

Boston vände 0–2-underläge hemma mot Detroit till seger med 3–2 i NHL.
Backen Hampus Lindholm inledde vändningen och målvakten Linus Ullmark tog säsongens 33:e seger, flest i NHL.
Med säsongens 50:e seger skrev laget dessutom historia.
Ishockey • Publicerad 11 mars 2023
Bostons Garnet Hathaway gör segermålet bakom Detroitmålvakten Magnus Hellberg.
Bostons Garnet Hathaway gör segermålet bakom Detroitmålvakten Magnus Hellberg.Foto: Mary Schwalm/AP/TT

Boston behövde bara 64 matcher för att komma upp i 50 segrar, vilket är NHL-historiens bästa notering. Den tidigare delades av Detroit, 1995–96, och Tampa Bay, 2018–19, som nådde 50 segrar på 66 matcher, skriver AP.

Detroit, som jagar slutspel i östra konferensen, rivstartade och ledde med 2–0 redan efter knappt fem minuters spel.

Men sedan stängde Ullmark, som häromveckan blev målskytt, igen för resten av matchen i den svenska målvaktsduellen mot Magnus Hellberg i Detroit.

Backen Hampus Lindholm drog i gång Bostons vändning i andra perioden med sitt åttonde mål för säsongen innan veteranen Patrice Bergeron kvitterade.

Garnet Hathaway sköt segermålet drygt sex minuter före slutet på en retur från Hellberg.

Annars var det Detroit som skapade flest chanser i tredje perioden, pepprade Ullmark med 15 skott, men den svenske målvaktsstjärnan var omutlig.

Boston leder Atlantic-divisionen överlägset och är med 105 inspelade poäng NHL:s bästa lag i grundserien med bred marginal.

Lagen möts på nytt i Detroit på söndagen.