Annons

Tyst minut efter MC-olyckan i Linköping

En man är livshotande skadad efter olyckan på Linköpings motorstadion i lördags, rapporterar Corren. En annan man dog i olyckan och en tyst minut hålls under dagen.
MC-sport • Publicerad 6 augusti 2023
Männen fördes till Universitetssjukhuset i Linköping med ambulans. Arkivbild.
Männen fördes till Universitetssjukhuset i Linköping med ambulans. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Innan tävlingarna drog i gång på söndagen hölls en tyst minut klockan 08:45 för den man i 65-årsåldern som avled i lördags, skriver Corren.

Det var i samband med lördagens 58-årsrace som det inträffade en olycka på Linköpings motorstation då två personer kört omkull. Senare på kvällen bekräftade Universitetssjukhuset i Linköping att den ena mannen dött av sina skador. Den andra mannen, som är i 70-årsåldern, har under natten opererats akut och hans tillstånd är kritiskt, skriver Corren.

Annons

Alla tävlingar kommer ändå att genomföras som planerat.

– 100 procent av alla närvarande i krisgruppen. Roadracing, motocross, trail, speedway, medicinsk personal. Alla domare på respektive sektion var med i krisgruppen. Och alla är överens om att vi ska köra tävlingen, säger Peter Kahrle, ordförande i Linköpings motorsällskap, till Corren.

Förundersökning inledd

En förundersökning om vållande till annans död är inledd, men ingen är misstänkt i ärendet.

– Vi har tagit två motorcyklar i beslag och för att vi ska kunna göra det behöver en förundersökning inledas, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl på polisen i Öst till TT.

Polisundersökningen kommer fortsätta under söndagen och flera vittnesförhör kommer hållas.

– Det är ett stort antal personer som är vittnen till den här händelsen och de kommer att förhöras. Vi gjorde inte det i går eftersom det var en traumatisk händelse. Vi bedömer att det inte är lämpligt att förhöra någon när den är chockad, säger Bo Gunnarsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons