EM-mästaren England VM-klart

Fotboll • Publicerad 3 september 2022
Englands Alessia Russo, till vänster, gjorde ett av målen när England säkrade en VM-biljett. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

England är klart för fotbolls-VM i Nya Zeeland och Australien nästa år.

England, som besegrade Tyskland i EM-finalen, besegrade Österrrike med 2–0.

Alessia Russo satte 1–0 redan i den sjunde minuten. Nikita Parris satte 2–0 med tjugo minuter kvar.

England har på nio matcher full pott i VM-kvalet med 68–0(!) i målskillnad.

Tyskland, som alltså blev tvåa på EM i England tidigare i somras, besegrade Turkiet med 3–0 på bortaplan i Bursa och är också klart för VM.

Felicitas Rausch satte 1–0 på straff, därefter utökade Klara Bühl ledningen innan anfallsstjärnan Lea Schüller fastställde slutresultatet till 3–0. Alla tre mål gjordes i andra halvlek, mellan minut femtiosju och sjuttiosju.