Annons

Tyske målvaktsstjärnan opererad för hudcancer

VM-aktuella målvaktsstjärnan Manuel Neuer, 36, har opererats tre gånger för hudcancer.
Det skriver tysken på Instagram.
Fotboll • Publicerad 2 november 2022
Manuel Neuer under en Nations League-match mot Italien i juni. Arkivbild.
Manuel Neuer under en Nations League-match mot Italien i juni. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Det har spekulerats om fotbollsstjärnans hälsotillstånd sedan han sågs med plåster i ansiktet i en Champions League-match mot Barcelona förra säsongen.

Nu avslöjar Neuer att han drabbats av hudcancer.

Annons

Tillsammans med den tyska tennisprofilen Angelique Kerber har han investerat i ett företag som tillverkar hudvårdsprodukter för att lyfta frågan.

"Eftersom vi tränar utomhus, och är ute mycket på fritiden, är det viktigt att använda solkräm för att skydda oss", skriver Neuer.

Angelique Kerber har också haft hudproblem, enligt NTB.

Neuer är en av det senaste decenniets bästa herrfotbollsmålvakter. Bland meriterna märks ett VM-guld med Tyskland 2014 samt tio Bundesliga- och två Champions League-titlar med Bayern München.

Senaste tiden har Neuer stoppats av en axelskada, men det ska inte hindra honom från att spela VM i Qatar som startar om två och en halv vecka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons