Annons

TV: Så kunde IKO tappa två mål på nio sekunder – se kollapsen

På söndagen svarade IK Oskarshamn för en historisk kollaps när laget med nio sekunder kvar av tredje perioden tappade en tvåmålsledning mot Troja/Ljungby. I klippet ovan ser du hur det gick till.
OSKARSHAMN • Publicerad 5 mars 2018

Här saknas innehåll

59.51: Publiken står upp och hyllar IKO som verkar ha säkrat tre nya pinnar när Alexander Lindqvist-Hansen plötsligt reducerar till 4–3.

59.59: Troja/Ljungby missar ett bra läge efter tekning, men hinner samla laget och skyttekungen Tor Immo blir serverad en fin passning som han förvaltar till 4–4.

Annons

Det var första gången under hela 2000-talet som ett lag i någon av landets två högsta serier gjort två mål under sista tio sekunderna av ordinarie tid.

– Det är så slarvigt av oss, kommenterade IK Oskarshamns Arsi Piispanen händelsen.

Tack vare finländarens mål i straffavgörandet knep IKO extrapoängen och säkrade trots genomklappningen en plats i playoff.

2012 råkade lokalkonkurrenten Västerviks IK ut för en än värre kollaps, men då i division ett. Med bara fyra sekunder kvar av matchen lyckas Vita Hästen vände 3–1 till 3–3.

Här saknas innehåll

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons