Annons

TV: Få tips och guidning inför motionsloppet

Förbered dig på bästa sätt inför Kalmar Grand Prix Open.Gå in på vår webb där du kan se banan och få tips av ett proffs.– De flesta klarar det om man har skinn på näsan, säger Sebastian Balck.
Publicerad 28 juli 2015
Sebastian Balck delar med sig av de bästa tipsen inför motionsloppet Kalmar Grand Prix Open. Foto: Johanna Eriksson
Sebastian Balck delar med sig av de bästa tipsen inför motionsloppet Kalmar Grand Prix Open. Foto: Johanna Eriksson

[yvhak49t]

Kalmar Grand Prix Open är det nya cykelloppet i regionen vars bansträckning på 140 respektive 70 kilometer skär genom idyllisk ängsmark, smala skogsstråk och backiga landsvägar.

Annons

Nu kan du med hjälp av Sportens innovativa tv-satsning och Sebastian Balcks expertis få guidning och tips på hur du ska trampa dig runt i tävlingen på snabbast, effektivast och problemfriast sätt.

– Det blir kul, det är första gången det går av stapeln och det har aldrig funnits något så här stort lopp i regionen innan, säger Sebastian Balck.

Hur pass mycket träning krävs för att man ska kunna ta sig i mål?

– Inte jättemycket om jag ska vara ärlig och det är lite så de flesta motionslopp är skapta också. Gemene man ska klara det trots att man inte har tränat jättemycket. 140 kilometer – det känns ju men det klarar de flesta om man har lite skinn på näsan.

Vad bör man tänka på förutom att äta pasta och träna mycket?

– Ett bra tips är att ta det ganska lugnt i början, det finns ingen stress, det är det största nybörjarmisstaget att man trampar på för hårt i början.

Rasmus Arvidsson

Fakta

Kalmar Grand Prix Open

Hur: Motionslopp med individuell tidtagning.

När: 1 augusti klockan 12.00.

Start: Kalmarsalen.

Mål: Larmtorget.

Distans: 140 / 70 km.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons