Annons

TV: Algulins fyrverkeri avgjorde serien

Kalmar HC vann sin hockeytrea. Det stod klart efter 12–3, ytterligare en storseger för hemmalaget och fyra mål för David Algulin.
Publicerad 26 november 2015

[sq4v6h5p]

Förutom att bröderna Dahlstedt som vanligt levererade poäng noterades den gamle Nybro Vikings-spelaren David Algulin för fyra mål, bland annat hemmalagets tre första.

Annons

– Det var lite islossning kan man säga. Första tre skotten satt, säger han.

Sedan tvekar man inte på att skjuta efter det?

– Nej, jag har försökt skjuta mer sista tiden. Sist var det väl lite mer än tio skott och nu var det väl lika många igen och då trillar dem in.

Storsegern mot Lenhovda var långt ifrån den enda i sitt slag under hösten för seriesegraren Kalmar HC. Laget förblev obesegrat under ordinarie speltid och tappade blott tre poäng under hela grundserien.

Nu börjar lite tuffare utmaningar?

– Ja, det är det man längtar efter. Visst, det är kul att göra poäng, mål och göra lite show och snygga grejer men i grund och botten vill man spela riktiga hockeymatcher där det smäller och är tajt. Det har vi framför oss nu och det ska bli jäkligt kul.

Det är i nuläget inte klart vilka motståndare Kalmar HC kommer få möta och hur spelschemat kommer se ut när alltrean börjar den 6 december. Klart är hur som helst att det inte kommer bli lika enkla segrar i alltrean som fallet varit för Kalmarspelarna i grundserien

Rasmus Arvidsson

Ishockey, division 3

Kalmar HC–Lenhovda 12–3 (4–2,2–1,6–0)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons