Annons

Tur i oturen för Robin Adolfsén

VSGF:s Robin Adolfsén har fått lämna sjukhuset.
Virserum • Publicerad 15 februari 2019

Robin Adolfsén som fick föras till sjukhus efter en tackling under torsdagens match mellan IK Guts och Virserum har nu fått lämna samma sjukhus.

Det var i den tredje perioden och med ställningen 3-0 till Guts som Robin Adolfsén fick en tackling som tog så illa att han blev liggande orörlig på isen. Virserum valde sedan att inte spela färdigt de sista tio minuterna av matchen utan ställde bara ut fem spelare på isen och väntade ut klockan.

Annons

– Jag var både förbannad och besviken efter matchen igår. Nu har jag fått lite mer klarhet i tacklingen då jag sett den i repris, säger Virserums tränare Fredrik Pettersson.

– Jag tycker fortfarande att det är otroligt fult, ett överfall och något som inte hör hemma i ishockeyn.

Under fredagen kunde Robin Adolfsén lämna sjukhuset. Han hade inte ådragit sig några kotskador men var rejält mörbultad och med en kraftig hjärnskakning.

– Det var ju skönt att det inte var allvarligare än så. Jag tror att han har haft en jäkla tur mitt i allt, säger Fredrik Pettersson

Robin Adolfsén var dock inte den enda spelaren som lämnade isen skadad i Virserum under matchen. Även Markus Jardebrink lämnade isen med en hjärnskakning och Kevin Pettersson åkte på en knätackling som gav en rejäl lårkaka.

– Jag undrar ju varför Guts börjar spela som de gör i den andra perioden. De är ett mycket bra hockeylag och så börjar de fullfölja situationerna på ett helt annat sätt i andra perioden, säger Fredrik Pettersson.

Torsten StrömbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons