Annons

Tunt och slitet – FBC hade inte energin till att hota mästarna

Slitna kroppar.
Och stort manfall.
Då räckte inte FBC Kalmarsund till mot serieledarna.
Innebandy • Publicerad 28 januari 2023 • Uppdaterad 29 januari 2023

Här saknas innehåll

Sex matcher i januari hade satt sina spår. Det var ett slitet och tunt FBC Kalmarsund som åkte till Falun för match nummer sju. 13 man var med på bussen till ett möte med de tre senaste årens mästare.

Det syntes också i matchen där Falun vann med komfortabla 6–1.

Annons

– De är skarpare än oss med boll, men i spelet utan boll tycker jag att vi är minst lika bra. Men de var bättre i avslutslägena och tog tillvara på sina möjligheter. Jag gillar inte att skylla på det, men idag får jag nog säga att vi har haft ett lite för tufft schema, säger Viktor Gustavsson.

Dennis Andersson reducerade för FBC i den första perioden, men Faluns två mål under de nästkommande 20 minuterna gjorde det nästintill omöjligt för Kalmarsund att göra match av det hela.

Viktor Gustavsson åkte till Falun med en tunn trupp. Det höll inte mot de regerande svenska mästarna.
Viktor Gustavsson åkte till Falun med en tunn trupp. Det höll inte mot de regerande svenska mästarna.Foto: AVDO BILKANOVIC
Innebandy, SSL

IBF Falun–FBC Kalmarsund 6–1 (2–1, 2–0, 2–0)

FBC Kalmarsund: Dennis Andersson.

Publik: 1 667.

Jobbigast psykologiskt var det mål som Rasmus Enström gjorde med bara två sekunder kvar av den andra perioden, då till ställningen 4–1.

– I den här matchen sliter vi som djur och försvarar oss väldigt bra. Men vi hade inte riktigt kraften över 60 minuter idag när vi fick gå med kort på folk. Det var lite bensinslut både mentalt och fysiskt i hela gruppen nu efter några tuffa veckor, säger Viktor Gustavsson.

FBC:s försök till vändning i den tredje perioden var aldrig nära att inträffa. Inte blev det bättre efter att Filip Langer missat ett friläge.

Kalmarsund tog timeout med 4.32 kvar av matchen. Adam Brodén sprang in i båset och Kalmarsund chansade. Men ett enkelt bolltapp och Alexander Galante Carlström gjorde mål från egen planhalva bara sekunder senare.

En sekvens som var symtomatisk för Kalmarsunds kväll i Dalarna.

Nu väntar två veckors uppehåll, innan serien går in mot sitt avgörande.

– Nu tar vi och vilar några dagar. Sen kommer vi ha en ganska tung träningsvecka inför matchen mot Mullsjö den 11 februari.

Hoppas ni få tillbaka några av de skadade till den matchen?

Annons

– Ja, vi hoppas att Tobias Lindström, Kalle Bending och Kim Nilsson kan vara med. Mem med Jesper Lindström och Simon Nilsson får vi vänta lite till.

Victor LaagSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons