Annons

Tung värvning till division 4 – här är Lukas Quist nya klubb

Flera lokalbollsklubbar högg.
Valet föll på Kalmar City.
– Ett skönt gäng, säger Lukas Quist.
FOTBOLL • Publicerad 23 mars 2023 • Uppdaterad 24 mars 2023
Lukas Quist byter spel i Lindsdals IF mot Kalmar City nästa säsong.
Lukas Quist byter spel i Lindsdals IF mot Kalmar City nästa säsong.Foto: Henrik Eriksson

Han har ett långt förflutet i den lokala fotbollen och moderklubben är Emmaboda IS. Efter ett par år på fotbollsgymnasiet i Växjö som även innefattade spel i Öster, spelade han för Lindsdal och IFK Berga, där han bland annat gjorde åtta mål under deras säsong i division 1 norra.

Den gångna säsongen spelade han division 3-fotboll i Lindsdal, och i vinter har han bland annat tränat med IFK Påryd. Nu väljer Lukas Quist, som främst opererar offensivt, spel i division 4-laget Kalmar City.

Annons

– Jag har fått en bra bild och känner många där sedan tidigare. De har alltid spelat en fin fotboll och sedan är min storebror (Filip) där också. Förhoppningsvis får jag spela med honom också, säger Lukas Quist och fortsätter:

– Det är ett skönt gäng där det är några stycken som spelat högre upp. Det finns både rutin och kvalité.

Det var inte så längesedan du gjorde åtta mål i division 1. Hur kommer det sig att du lagt ner satsningen?

– Det är en bra fråga. Först och främst har lagen på lite högre nivå runt omkring inte ringt mig, sedan känner jag nog inte att det är ett steg nedåt, även om det är det divisionsmässigt. Nu får jag prova på division 4 och det har jag inte gjort tidigare.

Barometern har tidigare rapporterat att Christopher Christensson varit i träning med Kalmar City. Quist hoppas att även han ansluter.

– Han gjorde ett pass, men han har inte dykt upp sedan dess. Kroppen sa väl ifrån, haha! Men det hade varit kul ifall han kom också, säger Lukas Quist med Emmaboda IS som moderklubb.

Noterbart är att City tidigare i vintras gjorde klart med mittfältsdirigenten Robin Karlsson, som tidigare spelat i bland andra IFK Berga och Hossmo.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons