Annons

Tung start – men stark avslutning för Åberg

Ludvig Åberg fick en trist start på PGA-touren i Florida. Men andra halvan av rundan gick betydligt bättre för den 23-årige amatören.
Golf • Publicerad 3 mars 2023
Ludvig Åberg. Arkivbild.
Ludvig Åberg. Arkivbild.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT
Ludvig Åberg på första greenen vid Arnold Palmer Invitational.
Ludvig Åberg på första greenen vid Arnold Palmer Invitational.Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/TT

Vanligtvis tävlar han i collegegolf. Men nu har Ludvig Åberg som enda amatör chansen att testa sitt spel mot golfens toppskikt vid veckans PGA-tourtävling Arnold Palmer Invitational.

Och inledningen var kanske inte vad svensken hade hoppats på. Två raka bogeys, och ytterligare en på åttonde hålet, gjorde att det stod +3 på scorekortet efter halva rundan.

Annons

Tur då att Åberg träffade mer rätt i andra halvan. Birdie på hål tio, tolv, fjorton – efter att ha sänkt en nästan 16 meter lång putt på det sistnämnda. Sedan kom höjdpunkten, en eagle på hål 16 efter att Åberg slagit sitt andraslag till bara fyra meter från flaggan.

Det gjorde att resultatet putsades till två under par och en delad 23:e plats.

Ludvig Åberg är därmed bäste svensk framför Alex Norén, delad 68:a (+1) och David Lingmerth (+3).

Åberg blev förra året förste svenske herrspelare någonsin att rankas som världens bästa amatör. Nu ligger han tvåa på samma rankning. Viss smak av proffslivet har han redan fått, då han bland annat fick spela en Europatourtävling i Dubai tidigare i år. Åberg delade då ledningen efter 65 slag på första rundan, men tappade sedan rejält till en slutlig 70:e plats. På PGA-touren har han tidigare tävlat tre gånger.

Arnold Palmer Invitational leds av spanske världsettan Jon Rahm som gick rundan på 65 slag, sju under par.

Rättad: I en tidigare version fanns felaktiga detaljer om Åbergs runda.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons