Annons

Trump välkomnar golftourernas sammanslagning

Golf • Publicerad 8 juni 2023
USA:s tidigare president Donald Trump är nöjd med att golfens PGA- och LIV-torurer har gått samman. Arkivbild.
USA:s tidigare president Donald Trump är nöjd med att golfens PGA- och LIV-torurer har gått samman. Arkivbild.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

USA:s tidigare president Donald Trump välkomnar det överraskande beskedet om att golfens LIV- och PGA-tourer går samman, rapporterar CNN.

Donald Trump, vars golfbanor varit värd för flera LIV-golfevenemang uttryckte sin förtjusning över beslutet i ett inlägg på sin egen plattform Truth Social.

Annons

"Goda nyheter från LIV golf. En stor, vacker och glamorös affär för golfens underbara värld. Grattis till alla!!!", skrev Trump med enbart stora bokstäver.

Beskedet att LIV-touren, PGA-touren och Europatouren går samman kom på tisdagen. Överenskommelsen innebär ett kommersiellt och rättighetsmässigt samarbete mellan tourerna.

I fjol startade den saudistödda LIV-touren som knöt till sig ett antal stora stjärnor genom enorma pengar, både för att gå med i touren och i prispengar. PGA-touren och Europatouren svarade genom att stänga ute LIV-spelarna från spel på tourerna och LIV-tourspelarna fick inte vara med världsrankningen.

Det fick till följd att ett antal spelare gick till domstol och stämde tourerna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons