Annons

Trots kritiken – Fernandes fortsatt kapten

Bruno Fernandes kritiserades hårt för sitt agerande i Manchester Uniteds 0–7-smäll mot ärkerivalen Liverpool i söndags.
Tränaren Erik ten Hag har dock inga planer på att ta av portugisen kaptensbindeln.
– Han är en inspiration för hela laget, säger tränaren.
Fotboll • Publicerad 8 mars 2023
Bruno Fernandes har fortsatt Manchester United-tränaren Erik ten Hags stöd.
Bruno Fernandes har fortsatt Manchester United-tränaren Erik ten Hags stöd.Foto: Jon Super/AP/TT

Manchester United-legendaren Roy Keane var inte nådig i sin kritik av Fernandes efter den förnedrande förlusten på Anfield i helgens omgång av Premier League-fotbollen.

Mittfältsstjärnan, som är lagkapten då ordinarie kaptenen Harry Maguire fortsatt får sitta på bänken, anklagades för att bland annat ha visat dåligt kroppsspråk och syntes därutöver knuffa en av de assisterande domarna. Något som fick vissa supportrar att efteråt kräva att Fernandes blir av med kaptensrollen framöver.

Annons

Men Erik ten Hag håller inte med.

– Han leder och coachar spelarna. Han är en inspiration för hela laget, men ingen är perfekt. Alla gör misstag och måste lära sig, säger tränaren på en presskonferens inför torsdagens Europa League-åttondelsfinal mot Real Betis.

– Han kommer att lära sig också då han är intelligent. Jag är väldigt glad över att ha Bruno Fernandes i mitt lag och att Bruno Fernandes, om Harry inte är på planen, är vår kapten, fortsätter ten Hag.

Manchester United inleder dubbelmötet med Real Betis hemma på Old Trafford. Returen spelas i Spanien nästa vecka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons