Annons

Trotjänaren fick inget nytt kontrakt

Tio raka säsonger i Kalmar FF.
Nu lämnar trotjänaren Tobias Eriksson.
– Jag fick beskedet att de väljer att inte förlänga kontraktet, säger han.
KALMAR • Publicerad 9 november 2018
Tobias Erikssons tid i Kalmar FF är över.
Tobias Erikssons tid i Kalmar FF är över.

Det var efter SM-guldet, inför säsongen 2009, som Kalmar FF värvade Ljusdalssonen Tobias Eriksson från Gif Sundsvall. När KFF på söndag möter ett guldjagande AIK kommer 33-åringen för sista gången finnas med i den rödvita tröjan.

– Vi har inte haft så mycket dialog jag och Kalmar FF. Det har varit tyst. Förra veckan stämde vi av och jag förklarade vad jag kände och ville ha svar på. De lovade att de skulle ge besked den här veckan och beskedet blev att de inte förlänger mitt kontrakt så det fanns inte så mycket att ta ställning till, säger Tobias Eriksson.

Annons

Besviken?

– Nej, det kan jag inte vara. Jag vet hur den här branschen fungerar. Tycker de inte att jag inte tillför ska jag inte vara här. De kan inte erbjuda mig ett kontrakt av nostalgiska skäl.

Tillsammans med Nanne Bergstrand kommer Tobias Eriksson att tackas av på innerplan vid matchen mot AIK.

– Det kommer säkert kännas sorgligt och vemodigt. Det blir den sista matchen i den rödvita tröjan. Jag har levt i ovisshet ett tag och på något sätt är det skönt att få besked. Nu väntar en ny spännande tid.

Vill du fortsätta att satsa?

– Min ambition är att fortsätta. Jag har haft lite småskador men när jag har spelat så har det känts bra den här säsongen. Jag känner att jag kan tillföra på den här nivån.

Totalt har Tobias Eriksson hunnit med 213 allsvenska matcher i Kalmar FF.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons