Då fick AIK med sig en poäng hemma mot tabellfyran Kristianstad.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2021
AIK:s Rosa Kafaji blev målskytt. Arkivbild.
AIK:s Rosa Kafaji blev målskytt. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Nykomlingen AIK har haft en tung säsong hittills och hade inför uppehållet fyra raka förluster och slåss i botten av tabellen.

Men mot Kristianstad fick hemmalaget den start man ville ha tack vare två unga talanger.

Matilda Nildén tog sig in i straffområdet och halkade till. Men 16-åringen var snabbt uppe på fötter och kunde nicka fram 18-åriga Rosa Kafaji som sköt in 1–0 i 37:e minuten.

Bortalaget svarade dock snabbt när Amanda Edgren fick bollen studsandes till sig och kvitterade strax före paus.

Fler mål blev det dock inte och matchen slutade 1–1. Poängen gör att AIK visserligen fortfarande är näst sist, men man är nu uppe på 10 poäng – lika många som Piteå.

För Kristianstad gäller det att ladda om inför två viktiga matcher. På onsdag möter man danska Bröndby i Champions League-kvalet och nästa gång det vankas damallsvensk match ställs man mot serietvåan Häcken.