Annons

Tränaren om förvärvet: ”Extremt fotbollsintelligent”

IFK Kalmars mittfältsförvärv Aivi Luik är redo för debut direkt mot Vittsjö.
– En spelartyp vi behöver, säger tränaren Jonas Walfridsson.
Kalmar • Publicerad 28 april 2018
Australiska Aivi Luik lär starta mot Vittsjö på söndag.
Australiska Aivi Luik lär starta mot Vittsjö på söndag.Foto: Daniel Bogefors

Hon är efterlängtad. Den australiska landslagstjejen Aivi Luik har nu också hunnit med tre träningar med IFK Kalmar och Jonas Walfridsson gillar vad han ser av den centrala mittfältaren.

– Hon är extremt fotbollsintelligent, styr folk omkring sig och vill lära sig allt snabbt. Hon är väldigt professionell och en spelartyp som vi behöver, säger Walfridsson.

Annons

IFK Kalmar-tränaren släpper inte laget än men det är ingen vågad gissning att Aivi Luik tar plats direkt på mittfältet. Dessutom kan Walfridsson räkna in ytterligare spelare som missade mötet med Rosengård. Ifeoma Dieke, som spelade i Vittsjö i fjol, och Ida Strömblad är båda redo igen. Emma Jones har också fått en ytterligare träningsvecka och lär vara mer redo nu efter sin skada.

Vittsjö skrällde när laget vann över regerande SM-mästaren Linköping med 3–2. På förhand är matchen mot Vittsjö en tillställning där känslan är att IFK ska kunna plocka poäng.

– Många trycker ner oss nu efter 0–4 mot Rosengård. Men Rosengård är en division bättre än alla andra lag. Nu slog de Eskilstuna med 9–0 och det var i underkant. Förutom Rosengård finns det inte lag där jag tänker ”oj, det här blir tufft”. Jag känner att vi kan slå alla lag i den här serien.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons