Annons

Tomasson missade guldmatchen: "Väldigt stolt"

Jon Dahl Tomasson fick fira sitt första allsvenska tränarguld hemifrån. Men trots trötthet och huvudvärk är han glädjefull.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Malmös tränare Jon Dahl Tomasson fick fira guldet från sjuksängen. Arkivbild.
Malmös tränare Jon Dahl Tomasson fick fira guldet från sjuksängen. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Jon Dahl Tomasson har i sin debutsäsong som tränare i Malmö FF tagit laget till sitt första SM-guld sedan 2017. Dansken testade positivt för covid-19 i veckan, och fick följa guldvinsten mot Sirius från sängen.

– Det har varit fyra tuffa dagar. Jag har lite huvudvärk och är trött, men grabbarna gjorde ett utmärkt jobb, säger Tomasson när Dplay når honom efter matchen.

Annons

Malmös vinst hemma mot Sirius innebär att de med tre omgångar kvar är allsvenska mästare år 2020. Matchen i sig blev ganska ointressant – Malmö vann klart med 4–0.

– Jag är väldigt stolt över alla, inte bara idag utan över hela säsongen. Det har varit en tuff säsong, men vi har gjort det perfekt, säger Tomasson.

Enligt guldtränaren har frånvaron av supportrarna varit det tuffaste under året.

– Vi spelar fotboll för supportrarna, och man vill alltid ge tillbaka till de som brinner för laget. Det har varit en utmaning för alla, men vi har gjort det helt perfekt, säger Tomasson.

– Vi har ändrat spelsätt och principer. För att göra det behöver man en öppen och motiverad spelargrupp, och det har jag haft.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons