Annons

Tog bort Steen – då körde Amo fast

Kungälv markerade bort Daniel Steen.
Det fixade inte Amo.
– Det är seriens bästa mittnia, berömmer Filip Moberg Andersson.
ALSTERMO • Publicerad 23 september 2018
Två av matchens huvudpersoner. Till vänster Amomålvakten Wilhelm Nättsjö och i mitten med tussar i näsan Kungälvs Filip Moberg Andersson.
Två av matchens huvudpersoner. Till vänster Amomålvakten Wilhelm Nättsjö och i mitten med tussar i näsan Kungälvs Filip Moberg Andersson.Foto: Lasse Hansson

Hemmapremiären blev ingen rolig historia för Amo. Mest för att man körde fast i gästernas fälla. Kungälv spelade ett offensivt försvarsspel och låg alltid långt ut på Daniel Steen och såg till att Amos spelmotor fick så lite boll som möjligt i matchen.

– Vi är för dåliga de första 20 minuterna. Det var tekniska fel, vi slänger bort bollar när vi ska trycka på och lyckades inte vinna de här man mot man-kamperna. Det är det det handlar om när det blir så stora ytor bakom. Där måste vi vara bättre individuellt, säger Amo-tränaren Karl-Johan Lång.

Annons

Kungälv, som var sexa i allsvenskan förra säsongen, har förstärkt med bland annat Simon Källström och kommer med största sannolikhet bli ett topplag i år.

Stor matchvinnare blev nu Filip Moberg Andersson. I första halvlek fick Kungälvs sjumålsskytt lämna planen efter att ha fått ett par motståndarfingrar i ögat. I andra tvingades han till bänken med kraftigt näsblod efter att ha fått ett knä i ansiktet.

– Jag är faktiskt lite yr nu men det där knäet på näsan var inte med flit så det är lugnt, säger Kungälvs Filip Moberg Andersson.

Kungälv drog i från direkt och enligt Filip Moberg Andersson var det mest tack vare utdelningen gästerna fick med sitt försvarsspel.

– Vi får träff på Steen i dag. Man ska inte ljuga, det är seriens bästa mittnia. Men trots att vi får bort honom gör han tre mål.

Som mest var Kungälv i ledningen med 20–10 och allt såg helt kört ut för Amo. Men in i målet i andra halvlek kom nyförvärvet Wilhelm Nättsjö och stod för flera bra räddningar och så fick Amo till anfallsspelet när de valde spela sju mot sex då de tvingade ner gästernas försvar på linjen.

Hemmapubliken tände till och fick se spelare som gav allt och fick fart på sitt spel.

– Vi satte oss i ett läge som nästan ska vara omöjligt att vända men sedan är vi ändå nära att göra det i slutet av matchen, säger Karl-Johan Lång.

Amo kom närmare och närmare och i sista minuten var man två mål bakom (26–28). Amo chansade och tog så snabba avslut man kunde men där tog det stopp.

– Vi får räkna med att det blir lite upp och ned i spelet men nu när vi får folk på plats så får vi träna ihop oss ytterligare, säger Karl-Johan Lång.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons