Annons

Tionde raka för överlägset FBC – lekte med Fagerhult: ”Vi har byggt upp en vinnarkultur”

Coronatestad och negativ.
Annars är det mesta positivt nu i FBC.
– Vi har byggt upp en vinnarkultur, säger Kim Nilsson.
Innebandy • Publicerad 28 november 2020
Fyra från Kim Nilsson, två från radarpartnern Marcus Johansson när FBC Kalmarsund bollade med Fagerhult.
Fyra från Kim Nilsson, två från radarpartnern Marcus Johansson när FBC Kalmarsund bollade med Fagerhult.Foto: Henrik Eriksson

Han hade inte tränat i veckan överhuvudtaget. Men om du är en världsstjärna i sporten du utövar kan man ändå gå direkt in och bli fyramålsskytt.

Kim Nilsson är ju en sådan.

Annons

– Jag hade en liten förkylning och har varit hemma och inväntat svaret på ett coronatest. Det var negativt som tur var och jag är fullt frisk igen. Men det är viktigt att vara försiktigt i sådana här tider. Jag var väl lite orolig för att jag skulle ha pingislunga, men det funkade, säger Nilsson.

Tio raka segrar nu?

– Ja, vi har någonstans byggt upp en vinnarkultur där vi såklart har stort självförtroende och vinner man och vinner så blir det medvind. Det är bara att fortsätta på det spåret och alltid hitta känslan att vi ska kriga i 60 minuter. Det är det som har tagit oss till tio raka.

Känner du att det är skillnad i år, att ni verkligen på allvar kan slåss med de bästa nu?

– Vi avslutade förra säsongen med en peak, kom fyra i tabellen men så blev det inget slutspel på grund av coronan. Nu har vi byggt vidare på det och gjort det ännu bättre. Nu är det många som kliver fram och gör mål och det är det ofta i ett vinnande lag.

Men det verkar som att toppkonkurrenterna inte riktigt tar er på största allvar fortfarande?

– Precis och det vet vi inte. Vi har inte spelat något slutspel än. Men vi kommer aldrig att ge oss och köra stenhårt. Nu har vi byggt upp en bra start och ska fortsätta på det. Då kommer vi att bli farliga i år, det är bara att fortsätta leverera den bästa innebandyn, säger Kim Nilsson.

En gammal lagkamrat hade vit tröja på sig den här gången och en betydligt tyngre lördag i Kifab Arena. Kasper Hultgrens Fagerhult ledde med 2–0 tidigt i första perioden, men sedan handlade det mest om att komma undan med någon typ av heder.

–Vi tappar för mycket bollar på mittplan och de får göra alldeles för många mål på kontringar. I uppställt anfall tror jag bara de gör tre, men i spelvändningarna när vi tappar bollen blir det svårt. Sedan orkar vi inte hålla uppe energin hela vägen och faller igenom, säger Hultgren.

Är de bra?

Annons

– Absolut. De gör det jättebra och är serieledare men jag tycker ändå att 14–6 är för mycket. Vi har inte mött Storvreta än, men FBC vann ju mot Falun sist och håller absolut samma klass som dem, säger Kasper Hultgren.

Förre FBC-backen Kasper Hultgren och hans Fagerhult hade det jobbigt i Kifab Arena.
Förre FBC-backen Kasper Hultgren och hans Fagerhult hade det jobbigt i Kifab Arena.Foto: Henrik Eriksson
Innebandy, SSL

FBC Kalmarsund–Fagerhult Habo 14–6 ( 2–2, 8–2, 4–2)

FBC: Kim Nilsson 4, Marcus Johansson 2, Filip Stjernberg 2, Albin Hedstål, William Almlöf, Max Johansson, Kevin Haglund, Jesper Lindström, Max Källerteg.

”Nu har vi byggt upp en bra start och ska fortsätta på det. Då kommer vi att bli farliga i år.”
Kim Nilsson
Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons