Tingsrydslånet vill leverera i Vikings

Nybro Artikeln publicerades
Nybro Vikings Anders Rörhed hälsade Lukas Hansson välkommen till föreningen när 20–åringen anlände till Victoriahallen under måndagseftermiddagen.
Foto:Henrik Eriksson
Nybro Vikings Anders Rörhed hälsade Lukas Hansson välkommen till föreningen när 20–åringen anlände till Victoriahallen under måndagseftermiddagen.

Du kan ta en utlåning på olika sätt.

Lukas Hansson ser en möjlighet.

– Jag är glad för att jag fått komma till Nybro, säger 20-åringen.

Det har varit klart länge att Nybro Vikings skulle få låna en forward från allsvenska Tingsryd och Lukas Hansson har vetat om att han troligen skulle få tillbringa stora delar av vintern i Glasriket.

Som 20–årig talang kan det vara ett besked som tar hårt. Om man inte väljer att göra någonting av det.

– Jag visste om att det förmodligen skulle bli så, men att jag skulle få en ärlig chans på försäsongen att slå mig in i Tingsryd. Och det har jag fått också. Det har gått bra, men för mig är det här en skitbra lösning. Jag är glad för att jag har fått komma till Nybro, säger Lukas Hansson.

  Han är i en situation som alla hockeyspelare kommer till. Den när en junior som gjort det väldigt bra ska bli senior. Vissa klarar steget galant, väldigt många andra stannar upp.

  – Jag spelade fyra hela matcher i allsvenskan förra året. Det är stor skillnad mot juniorhockey och därför tror jag att spel i division 1 kan vara väldigt bra för mig nu, säger Hansson.

  Negativt för Vikings är att Tingsryd kan ta tillbaka honom direkt vid skador. Det positiva är att forwarden är bra nog för att de ska göra det. 41 poäng på 29 matcher i J20 Elit förra säsongen vittnar om att det finns kvalitet i göteborgaren.

  – Det gick bra förra året, nu vill jag samla på mig så mycket erfarenhet jag kan och det ska bli kul att lära känna killarna i laget här, säger Hansson.

  På onsdag är han med när Vikings möter Kalmar. På fredag och under helgen spelar han turnering med Tingsryd i Kristianstad.

  – Det är sagt att jag ska kunna gå emellan lagen. Det är grymt och jag är väldigt glad för det. Jag vill spela mycket matcher, säger Lukas Hansson.

  På onsdag är han med när Vikings möter Kalmar HC. Laget har en del skadeproblem och det är nu klart att Varbergs Robin Wengdahl kommer att träna med laget.

  – Victor Bohmans axel gör att han är borta minst en månad och vi har kommit överens om att Robin ska vara med oss nu ett tag så får vi se vad som kommer ut av det, säger Vikings tränare Andreas Holfelt.

  Fakta

  Lukas Hansson

  Ålder: 20 år.

  Längd: 180 cm.

  Vikt: 80 kg.

  Position: Forward.

  Skjuter: Höger

  Klubb: Tingsryds AIF (utlånad till Nybro Vikings)

  Moderklubb: Bäcken HC.

  Visa mer...