Annons

Timrå till SHL efter kross: "Helt underbart"

Klang och jubel i Medelpad – Timrå IK är klart för SHL igen.
Raketer och massor av supportrar på parkeringen utanför och en topprestation på isen än en gång.
Ishockey • Publicerad 12 maj 2021
Timrå firar avancemanget till SHL.
Timrå firar avancemanget till SHL.Foto: Erik Mårtensson/TT

Med en chockstart i den femte finalen knäckte man Björklöven och vann till slut med 5–0. Det innebär att laget blir hockeyallsvenska mästare med övertygande 4– i matcher.

– Helt underbart. Vi sätter upp ett mål och så uppnår vi det. Helt overkligt, vilket gäng. Jag är så glad, säger lagets stora stjärna Jonathan Dahlén efter att tillsammans med trotjänaren Jeremy Boyce höjt pokalen.

Annons

Att rätt lag går upp är det ingen tvekan om. Timrå har dominerat allsvenskan och har spelat konsekvent och tryggt hela säsongen. I finalspelet har offensiven varit sylvass samtidigt som man knappt släppt till något bakåt.

Lagkaptenen Dahlén är en oerhört viktig del i framgången. Sedan han kom tillbaka till Timrå har laget dominerat.

"Inte rätt läge"

Men mitt i segerglädjen hyllar han sina lagkompisar, inte minst Jeremy Boyce, som varit med i hela lagets berg- och dalbana de senaste åren. Både när man gick upp i SHL för tre år sedan och när man åkte ur igen för två år sedan.

– Boyce är min lagkapten. Jag är kanske kapten för laget men han är min kapten. En helt underbar kille som tog hand om mig när jag kom hit med galler som 16-åring, säger Jonathan Dahlén och tar en klunk ur en stor flaska med någon mousserande dryck, guldmedaljen runt halsen och segerkepsen bakvänd.

Dahlén utsågs till hockeyallsvenskans mest värdefulle spelare men är osäker på hur det ser ut för hans del till nästa säsong, om det blir NHL eller SHL.

– Det är inte rätt läge för mig att svara på det nu. Men blir det SHL blir det absolut i Timrå, säger han, medan fyrverkerierna dånar från fansens firande utanför arenan.

Jeremy Boyce vet inte heller hur det ska bli i höst.

– Det här var allt jag fokuserat på. Jag är väldigt nöjd med min säsong och skulle gärna vilja vara med på resan framåt. Den blir väldigt spännande, säger Boyce, medan han låter lagets bedrift sjunka in.

– Jag försöker bara njuta av stunden. Känner bara en jäkla glädje.

"Helt enkelt bättre"

För tre år sedan när vände Timrå ett underläge på 1–3 i direktkvalet mot Karlskrona till seger med 4–3.

Annons

Den här gången kunde Timrå med fyra raka segrar på slutet enkelt defilera fram till SHL-avancemanget och göra förkrossande 24 mål framåt på vägen.

Björklöven var inte ens nära.

– Timrå var helt enkelt bättre än oss, säger en besviken Fredric Andersson, lagkapten i Björklöven.

Förra säsongen stoppades Umeålaget av coronaavbrottet när man var på god väg att gå upp. Nu var Timrå för svårt.

– Nu blir det vila ett tag och så en ny grupp som det alltid blir. Sedan sätter vi upp nya mål och jobbar för det.

Blir målet SHL på nytt?

– Självklart.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons